Connect with us

Timeline

Татко Петко изнагля: Мустафа Емин е честен и смел българин

Published

on

„Мустафа Емин за мен е един изключително честен и смел българин. Масираната атака доказва това“, това написа Петко Петков, бащата на Кирил Петков, във фейсбук профила си. 

Повод за думите му са скандала в болница „Пирогов“, който се разрази с участието на съветника на министъра на отбраната Тодор Тагарев, Мустафа Емин. 

Емин заплашвал лекари и медицински сестри в болницата, че ще се обади на здравния министър Христо Хинков и за тях ще има последици, защото не приели веднага детето му. 

Съветникът на министър Тагарев е посетил спешната болница заради рана на главата на 2-годишния му син. Тъй като се е наложило да чака лекарите първо да се погрижат за дете в шокова зала, той е вдигал скандали и е заплашвал. Това стана ясно първо от пост във фейсбук на една от медицинските сестри.

Без да минава през регистратурата, Емин директно се отправил към кабинет №111, където чакали 4-5 човека”, пише в обяснения на шефа на сигурността на болницата. В 19,45 ч Емин вече “припряно отваря вратата” на кабинета. Пет минути по-късно те влизат вътре и излизат минута след това, насочвайки се към други два кабинета, през които също преминават до 20,30 ч, когато пристигат пред противошоковата зала, показали още камерите. Виждало се и как Емин три пъти звъни на звънеца на шоковата зала, а медицинска сестра и мъж разговарят с него.

“През цялото време детето на Емин тича, гони се със сестричката си и т.н.”, показали още камерите според твърденията на шефа на сигурността на “Пирогов”. Същото твърдение присъства и в показанията на един от лекарите от шоковата зала, който е излязъл да говори със съветника на военния министър.

Раната на детето на Мустафа Емин не е кървяла и детето е било спокойно, твърди лекарят.

Шефът на болница „Пирогов“ Валентин Димитров обясни, че 3 пъти е прекъсвана работата на лекарите в шокова зала, които спасявали живота на друго дете. 

Незабавна оставка на Мустафа Емин от поста му във военното министерство поискаха шефовете на здравната и на отбранителната комисия в НС проф. Костадин Ангелов и Христо Гаджев от ГЕРБ, като Гаджев окачестви поведението на Емин като злоупотреба със служебно положение.

Най-четени