Connect with us

Нюзрум

Да, има такъв министър! Разкриха го, че е собственост на татко Петко и олигарха Домусчиев

Published

on

Вездесъщият Татко Петко наднича зад много от процесите, които се развиват в българския спорт и в частност във футбола, разкриват за ВЕСТНИК „Филтър“ участници в драматичните събития през последните седмици.

Бащата на лидера на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков е човекът, който стои зад назначаването на сегашния спортен министър Димитър Илиев. Автомобилният състезател до този момент не е изразил ясна и категорична позиция за това как се управлява българския футбол – въпрос, който изкара хиляди фенове на протест, предизвикал кървави стълкновения по улиците на София. Със страхливи заучени фрази от рода на това, че Спортното министерство не можело да влияе на процесите в БФС, Димитър Илиев бяга от отговорност, защото така му е изгодно пред политическите му началници.

„БФС не получава пари от държавата и ние не можем да им влияем на решенията и да им се месим в работата. Когато някой има спор с друга страна, органът, който решава тези спорове, е съдът. Имаме някакви минимални правомощия, но дотам. Абсурдно е да се изисква от нас да сменяме ръководства. Това няма как да стане“, заяви Димитър Илиев.

Не е тайна, че президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов се запъва с оставката като магаре на мост, защото има политическите протекции на част от управляващите в „Промяната“, където огромно влияние има именно Татко Петко. Другият му скрит коз са няколко олигарси, свързани с футбола, които наливат пари в клубове от „Ефбет лига“. Най-силният от тях е босът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев, който се ползва с абсолютен комфорт от страна на Боби-Михайловия БФС. Не е тайна, че почти всички клубове у нас открито недоволстват срещу тоталната подкрепа, която отборът на Домусчиев има от страна на всякакъв вид чиновници от футболната ни централа. Да не говорим за скъпите съдийски подаръци, които съпътстват почти всеки по-напечен мач на тима от Разград.

От своя страна Домусчиев има добре отъпкана пътека към Кирил Петков, с когото повече от две години е в отлична комуникация. Именно Кирил Домусчиев е успял да помогне за обръщането на позицията на Кирил Петков спрямо Димитър Бербатов. За охладняването на отношенията между възпитаника на „Харвард“ и футболната легенда на „Манчестър Юнайтед“ спомогнало и това, че преди време съпредседателят на „Промяната“ послушал именно Бербо да назначи за министър на спорта Радостин Василев. Всички станаха свидетели как после Василев се обърна срещу Петков и двамата се разделиха като големи врагове. Именно заради това Татко Петко е дал знак на министър Димитър Илиев да се снишава по време на скандалите между феновете и ръководството на БФС.

Според два независими един от друг източника Кирил Петков не нападал особено остро Боби Михайлов и заради ясната и категорична позиция, която заема по този въпрос лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той многократно е демонстрирал категоричната си позиция, че Михайлов трябва да си обира крушите и да напуска футбола. Това карало Петков и хората около него да беснеят, че не са се качили на правилния болид в тази скоростна надпревара за симпатиите на футболните фенове.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени