Connect with us

Нюзрум

Екшън в небето над Черно море! Руски изтребители и US дронове на разузнаване

Published

on

Два изтребителя от състава на дежурните сили на руските сили за противовъздушна отбрана (ПВО) са били вдигнати във въздуха „за пресичане на разузнаване на два безпилотника (БПЛА) MQ-9 Reaper и RQ-4 Global Hawk на ВВС на САЩ в района на Кримския полуостров“, съобщават от Министерството на отбраната на Руската Федерация, цитирани от световните агенции.

„На 28 август над югозападната част на Черно море контролът на въздушното пространство на ВКС на Русия регистрира полет в посока държавната граница на Руската федерация на безпилотни летателни апарати на ВВС на САЩ MQ-9 Reaper и RQ-4 Global Hawk, извършващ въздушно разузнаване в района на Кримския полуостров“, казват от ведомството.

И добавят още, че два руски изтребителя от дежурните сили за противовъздушна отбрана са вдигнати за предотвратяване на евентуално нарушаване на границата на Руската федерация и противодействие на разузнаването от чужди БЛА.

От ведомството допълват също, че в резултат на това американските разузнавателни дронове са променили посоката на полета си и са напуснали районите за разузнаване.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени