Connect with us

Нюзрум

„Местните избори ще определят бъдещето на властта“: Знаково лице си каза думата

Published

on

Бъдещето на този кабинет и коалиция не е ясно. То ще бъде повлияно от резултата на местния вот. Това заяви пред БНР управителят на социологическа агенция „Маркет Линкс“ Добромир Живков.

„Конкуренцията ще присъства като взаимоотношения между двете водещи политически сили на местния вот. Този модел, който наблюдаваме на национално ниво, по скоро ще се търси да бъде мултиплициран и по места. Това няма как да се случи навсякъде. В София се съмнявам, че ще се случи, в по-големите градове като Пловдив също имам съмнение, че ще се случи, във Варна – също“, коментира той. И продължи:

„Няма как да нямаме сблъсъци в големите градове. Това е възможно да доведе до сътресения в управлението на национално ниво. Ако се препотвърди картината с много доминиращи резултати за ГЕРБ в цялата страна, това може би наистина ще даде усещането у най-голямата политическа сила, че може да поиска отново проверка на това какви са обществените настроения, разбира се, на избори. Това е съвсем нормално и няма нищо плашещо“.

Според него обаче този дългогодишен модел на установяване на ГЕРБ по места вече не може да бъде удържан в същия мащаб, в който той присъства понастоящем:

„Ще имаме в няколко по-големи областни центрове и в столицата вероятно съвсем нови кметове, излъчени от други политически сили, не от ГЕРБ. Това може от една страна да заздрави, а от друга страна може и да наруши баланса в управляващата коалиция“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени