Connect with us

Timeline

Скандалът трещи! ПП скочиха: Радев показа загриженост за запазване на влиянието си в службите, не за хората

Published

on

„За пореден път президентът демонстрира загриженост за запазване на влиянието си в службите, вместо загриженост за реалните проблеми на хората“, написаха в официалния си фейсбук профил ПП „Продължаваме промяната“ по повод изказването на президента Румен Радев, че с „поведението си властта руши демократичния консенсус, без който няма европейска перспектива за България“.

„Явно президентът не вижда неспособността на назначения от него Главен секретар на МВР да се справи с криминалната хроника от последната година. Не, господин президент, сигурността на гражданите е по-важна от Вашите властови амбиции и запазване на пълен контрол над службите за сигурност“, пишат още от „Продължаваме промяната“.

Президентът Румен Радев каза, че обществото чака отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията. Какви ангажименти са поемани и какви високи постове в държавата са му обещавани. Радев каза, че България няма нужда от сглобкаджийство, а от обединяване срещу похищението на демокрацията.

Няма да допуснем след „Епопея на забравените“ да ни натрапят и „Епопея на зачеркнатите“. Това заяви Радев от Шипка и обвини всички, които не идват на върха, че се отричат от българското, за да са европейци.

Държавният глава каза още, че кабинетът използва всеки свой провал като повод за заграбване на още власт.

ПП ГЕРБ също коментира думите на държавния глава. Според тях демокрация не може да се защитава с лицемерие, нито държавност може да се пази с разделение и с постоянно вдигнат юмрук.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени