Connect with us

Fake Harvard

ГЪРМИ СКАНДАЛ! Киро превзема МВР задкулисно, има си и помощници

Published

on

Провалилият се като премиер Кирил Петков провежда тайни срещи с вътрешния министър Калин Стоянов в МВР и е в основата на огромна част от кадровите рокади във ведомството, разкриха пред БЛИЦ източници в оперативните служби за сигурност.

Една от първите задкулисни задачи на Петков след съставянето на новия кабинет е била да овладее вътрешното министерство, като за тази цел си постави удобни пионки в големите български градове.

Без да губи време, Петков е започнал да осъществява коварния си план и да притиска Стоянов да изпълнява скандалните му заповеди.

БЛИЦ научи, че съпредседателят на „Промяната“ се е срещал със Стоянов на четири очи, за да не изтича информация, независимо, че влезе във властта с обещания за честност и прозрачност. Това, обаче се оказаха само предизборни лозунги за пред наивни гласоподаватели, защото Петков е цар на схемите.

Помощници на Петков в непрозрачните назначения са формалният премиер Николай Денков и неговия началник кабинет Иван Модев.

Тримата спускат готовите назначения директно на вътрешния министър Стоянов, който рискува да се превърне в марионетка за нечисти цели.

Изваденият на бял свят преди месец запис от сбирка на ПП ясно показа, че на предишните избори цялата държавна машина е била впрегната, за да спечелят първото място.

Сега Кирил Петков и компания искат сами да си изберат полицейските началници, които да им осигурят служебна победа на местните избори.

Преди дни БЛИЦ изпрати въпроси до горепосочените персони за безумните промени на полицейски началници, но получихме единствено бланков отговор от МВР-шефа.

Вероятно заради близките си отношения с вътрешния министър, Кирил Петков все още не е извикан на разпит за мафиотската екзекуция на Алексей Петров.

От медийни публикации става ясно, че Петков и неговия баща Петко са имали чести срещи с бившия съветник на ДАНС, който е сочен за един от конструкторите на кабинета „Денков“.

Показанията на баща и син Петкови могат да се окажат изключително важни за разследването на поръчковото убийство на Алексей Петров и затова, ако не МВР, то прокуратурата трябва незабавно да им изпрати призовки.

Вече става напълно ясно, че правителството е доминирано от „Продължаваме промяната“. Тепърва ще излизат грандиозни корупционни скандали и в други министерства!

Най-четени