Connect with us

Fake Harvard

Бременната Лена призна за тежка диагноза и взриви ефира: Този въпрос ме мъчи отдавна..

Published

on

„Отговорът на всички – не само на мен, бе показателен, че такава жестокост, агресия и унижение е абсолютно недопустима“, това заяви Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ (ПП) по повод зверството с 18-годишната Дебора.

„Тъжно, разгневяващо и обезсърчаващо е, че такива случаи се случват все още и не са изключение.

Всичко това е една много тежка диагноза за общество, което и без друго е разделено.

Тъжно ми е, че живеем в такава среда, но има и доза надежда, че рядко се случва, че обществото обединено излиза и казва, че това не трябва да се случва повече“, допълни тя в сутрешния блок на bTV.

„Този въпрос ме мъчи отдавна. Ще споделя една история, която е още от първите дни, в които се сформира кабинета „Петков“.

На втория ден отидох на среща за изработване на промените за защита на домашното насилие.

Това, което ме шокира тогава е, че тази работна група от две години търсеше пол подкрепа и парламентарно мнозинство, за да може тези промени да излязат напред.

Най-трудно беше да се намери парламентарно мнозинство, което да не го е страх, че ще го обвинят неговите избиратели, че защитава „нетрадиционна ценност“.

Днес е важен моментът, че под обществената енергия и гняв тези страхове отстъпват на заден план.

Отговорни сме всички ние, че не сме успели да убедим хората, че трябва да подкрепят тези промени. Дори и аз като член на ПП съм виновна.

Нито една партия не беше готова да гласува промените за интимната връзка без „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)“, уточни Бориславова.

По думите й моделът ГЕРБ и Борисов вече ги няма.

„Наложената сглобка върши работа. Започна да решава проблеми, натрупани с годините. Вече има дебати, приети закони, които се отлагаха с години.

Не е лесно, но нещата не функционират както преди“, призна Бориславова за работата на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС и ДПС.

„Това, за което постигнахме сравнително съгласие в тази трудна комбинация е да се направи протокол за това върху какви базови принципи на сътрудничество ще се обединим. Има готови текстове – те в момента са предмет на обсъждане.

Очакването ни е скоро да има подписан документ. Конкретното заглавие и как ще го наречем не е важно, важно е съдържанието“, каза тя във връзка с това ще има ли коалиционно споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Бориславова каза, че не е сигурно дали това ще се случи тази седмица, защото положението е „изключително динамично“.

По повод връщането на депутатите в бившия Партиен дом тя каза: „Трябва да има място, където ще ходят да си свършат работата. За мен няма значение къде ще е това“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени