Connect with us

Timeline

Радев не е на себе си! Депутат от ДеБъ разкри: Служебният кабинет изнесе оръжия за 3 милиарда лева

Published

on

32 държави са дарили въоръжение и боеприпаси на Украйна. Нито една от тях не е въвлечена във войната, въпреки опасенията на президента Радев.

Това написа във Фейсбук депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

„Бившият натовски генерал сам се убеди в това, след като собственото му служебно правителство за 10 месеца изнесе за Украйна оръжия за над 3 млрд. лв., от които поне 600 млн. лв останаха в посредници под формата на комисиони.

Едно е сигурно – подкрепата за Украйна няма да ни въвлече във война, но използването на посредници с тлъсти комисиони може да корумпира правителства и президентската администрация, а президентският натовски камуфлаж срамежливо се свлича. Отговорът, който путинистът Радев дължи не е свързан с въвличането ни във война, а кои посредници използваше неговото правителство и кой прибра комисионите?

Затова следващата ни цел е премахване на комисионерите, които оскъпяват военната продукция, ощетяват военните ни заводи и корумпират политици, министри, президентски съветници.“

В публикацията си в социалната мрежа депутатът от ПП – ДБ прилага и пълен списък, изготвен от екип на „Да, България“, на въоръжението, дарено на Украйна от страни, които не са въвлечени във войната. И подчертава, че до този момент България е сред страните предоставили на Украйна най-малко помощ, но продали ѝ много оръжия.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени