Connect with us

Нюзрум

Евродепутат от БСП разчекна Нинова: По време на война всички лъжат, но защо да го приемаме за нормално! Срещу Янев ли сте?

Published

on

„Стефан Янев не дезертира с отказа си да подаде оставка. Искането за отстраняването на военния министър, по думите на премиера, е станало със съгласието на лидерите от всички партии в коалицията“. Това мнение изрази Петър Витанов, който е ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Той пита дали ръководството на БСП са подкрепили искането на „демократичните сили“ в управляващата коалиция да бъде отстранен „генералът от българската армия“. По думите на Витанов, военният министър Стефан Янев е защитил желанието на България да е от държавите, които вземат решения, а не от тези, които упражняват чужда воля.

„Решението за предоставяне на военно-логистична помощ за Украйна се оказа в противовес на декларираното от БСП часове по-рано, а именно ограничаване на българското участие в конфликта само до хуманитарна подкрепа“, пише още Витанов.

Евродепутатът от червените допълва, че е неписано правило по време на война всички да лъжат. „Въпросът е защо това се приема за нормално“, казва още Витанов.

Най-четени