Connect with us

Нюзрум

Скандал в ефира: Атанасова закова Свиленски с тези думи

Published

on

„Тези думи на благодарност бяха изключително искрени. Да, България ясно застана от светлата страна на историята.

Трудно, защото помним времена, когато министърът на външните работи на Украйна беше в кулоарите на парламента и не беше допуснат в зала, въпреки нашето настояване“, това заяви пред БНТ Десислава Атанасова от ГЕРБ по повод визитата на Володимир Зеленски у нас.

„Украйна трябва да е стабилна, в Европейския съюз (ЕС) и НАТО, защото това означава стабилност на целия регион. Територията на Украйна е неприкосновена“, категорична беше тя.

„За да бъдем от светлата страна, ние трябва – всички, които изповядваме едни и съши ценности, да я подкрепяме безпрекословно“, подчерта тя.

На въпрос дали само Украйна крепи „сглобката“ на правителството, тя отговори: „Думата „сглобка“ не е в моя речник и аз не я ползвам. Ние от ГЕРБ-СДС с огромни компромиси дадохме подкрепа със своите 69 гласа, за да може България да има редовно правителство“.

Тя изтъкна, че ГЕРБ има множество критики по отношение на проектобюджета. „Ние подкрепяме справедливите искания за увеличаване на заплатите на служителите в МВР. Единствено по време на ГЕРБ имаше увеличение на тези заплати“, изтъкна тя и посочи критики и по отношение на средствата за култура и социални политики. 

По отношение на кандидатурата за управител на БНБ тя каза, че Димитър Радев е професионалист, който се е доказал пред българското общество. 

„Той е истински професионалист и да, заедно с колегите от ПП-ДБ смятаме, че той трябва да получи нашата подкрепа и да бъде за втори мандат гуверньор на БНБ. Димитър Радев в последния си мандат показа, че работи много усърдно за това България да бъде в ЙЕРЕМ-2. За неговите професионални качества няма нужда да убеждавам никого“, каза Атанасова.

„Борисов е без имунитет повече от 12 години. Той и като министър-предведател никога не е имал имунитет. В последните 2 години беше избиран за народен представител и се отказваше от правото си да бъде народен представител“, коментира Атанасова друга обсъждана тема.

Според нея, въпросът излиза от политиката и влиза в съдебната система. По думите ѝ, темата е използвана като „дъвка“. „Тази тема не е на дневен ред“, заяви Атанасова. 

„Г-н Борисов си е подал заявление за отказване от имунитет, само че не си го е подал в парламента“, заяви Георги Свиленски от БСП. 

„Може да го оставил в кафето, в барчето, на журналистите, на секретарката“, каза той и добави, че деловодството към 15.30 часа такова заявление не е внесено. 

Атанасова контрира: „Има ред за представяне на такъв тип документи. Струва ми се че г-н Свиленски бяга от въпроса за Украйна и това дали е война, конфликт“. 

„Ето това е смазката на сглобката – имунитетът на Борисов. Заради това България има правителство“, не се отказа Свиленски.

Атанасова му припомни реда, по който се случва отказването от имунитет и подчерта, че лидерът на ГЕРБ го е обявил в парламента. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени