Connect with us

Fake Harvard

Лидерът на ДеБъ разбули тайните, под съмнение ли е ротацията

Published

on

Христо Иванов обяви, че не вижда проблем да бъдат писмено фиксирани взаимно поетите ангажименти с ГЕРБ-СДС. Съпредседателят на ПП-ДБ подчерта, че срещите всеки вторник могат да бъдат елемент от такъв коалиционен механизъм.

Според Христо Иванов общата управленска програма ще задължи и двете политически сили да спазват конкретни ангажименти. Според него седемте теми поставени от ПП-ДБ са много важни за този кабинет.

„Виждам възможност да говорим по нашите условия и когато стигнем по обща законодателна програма, това ще означава заедно да изработваме законите и да гласуваме законопроектите по нея. Когато сме се разбрали преди да стартират процедури за попълване на регулатори и контролни органи, трябва да си спазваме уговорката. Когато сме се разбрали да правим конституционна реформа, трябва да обсъдим конкретна пътна карта. Ние продължаваме разговорите. Смятаме, че тези теми са от фундаментално значение за това какъв е характерът на това управление“, поясни той.

По думите му ротацията между двете политически сили е фундаментална част от възможността изобщо да съществува такова управление.

„Никой от наша страна не я е поставял под съмнение. Разведряване не бих очаквал твърде много. Управлението ще бъде сложно. Фактът обаче, че имаме разговор, за мен е добра новина“, каза още Иванов.

Най-четени