Connect with us

Парламент

По спешност! БСП викат военния министър в НС: Тикат ни към въоръжен конфликт

Published

on

Депутатите от БСП викат в парламента военния министър Тодор Тагарев. Причината е, че искат военният министър да отговори за заявките на редовната власт, че искат България да се включи в Европейската инициатива за мир и ще бъдат ли предоставяни медицински кадри за военния конфликт в Украйна. В декларация от трибуната на Народното събрание депутатът от БСП Борислав Гуцанов е възмутен, че за всичко, за което предупреждавали от БСП вече е факт и новото управление разкрива истинските си намерения. Коалицията на омертата, коалицията на имунитетите се оказа и коалиция на войната, посочи Гуцанов.

По думите му Европейската инициатива за мир има за цел да се осигурят милион боеприпаси и снаряди за Украйна. Инициатива за мир, която ще купува снаряди и ще убива хора, възмутен е депутатът от БСП.

Гуцанов напомни, че само благодарение на БСП сегашният военен министър Тодор Тагарев не станал министър в четворната коалиция, защото социалистите правели всичко възможно да бъдат част от една коалиция, която да е против войната и да търсят решение.

Управлява ни коалиция на войната и ни тика към въоръжен конфликт, посочи той и добави, че това не е ново за БСП. Ако България се включи в тази помощ всеки жител на Европа ще дава всяка година по 27 евро за оръжия за Украйна, изтъкна Гуцанов.

Според него не снарядът и оръжията, а мирни преговори и диалог е ключът към решаване на военния конфликт. По-малко от месец ни управлява кабинетът на акад. Денков и никой не е забравил, че и друг проф. Богдан Филов е бил известен и учен, но е докарал на страната ни само разруха, разединение и бомбардировки. Дано не се повтори историята ни в съвременните дни, надява се Борислав Гуцанов.

Той запита управляващото мнозинство дали виждат, че очите на света се отварят и войната в Украйна не е това, което изглежда.

Борислав Гуцанов възропта и срещу новините по БНТ на украински език.

Най-четени