Connect with us

Гербери

Борисов обяви номинацията на ГЕРБ за еврокомисар: Много познато лице в Брюксел!

Published

on

Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата е номинацията на ГЕРБ за европейски комисар, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Много познато лице в Брюксел. Много компетентна“, коментира Бойко Борисов. Имахме още няколко кандидата, но партията застана зад нея.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че еврокомисарят на България трябва да е от тяхната партия, защото те са победители на изборите.

„ПП-ДБ нямат политическо семейство. Радан Кънев е в ЕНП“, добави той.

Справка за Илиана Иванова показва, че тя е родена през 1975 г. в Стара Загора.

Завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в родния си град, където тя учи френски и английски език. През 1998 г. се дипломира с бакалавърска степен по международни икономически отношения от Икономическия университет във Варна. През 2004 г. защитава магистърската си дисертация по международни финанси в Thunderbird school of Global Management, Аризона.

Тя придобива разнообразна експертиза по време на работа си в американски финансови и банкови институции. Преди това работи като координатор по международни финансови институции в Министерство на земеделието и храните на Република България.

Илиана Иванова е евродепутат в Европейския парламент от 2009 г. до 2012 г. По време на нейния мандат в Европейския парламент тя е заместник-председател на комисията по бюджетен контрол, заместник-председател на специалната комисия по икономическа, финансова и социална криза, заместник-председател на делегацията на Европейския парламент за връзки с Китай, член на комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, заместник-член на Комисията за икономически и парични въпроси.

От 1 януари 2013 г. е член на Европейската сметна палата

Говори български, английски, френски, немски и руски език.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени