Connect with us

(О)позиция

Наш евродепутат нападна Путин: Психопат, командващ варварски режим! Време е да свикнем да живеем без Русия

Published

on

Eвродепутатът Радан Кънев бе много остър в позицията си за военните действия на Русия в Украйна и за бъдещето на Континента в променената реалност. Бившият десен лидер предупреди, че и икономическата система и сигурността в Европа са вече безвъзвратно променени. Според него новата икономическа реалност е да се научим да живеем без Русия.  

Ето и цялата позиция на бившия десен лидер: 

Не, не става дума за никаква ограничена операция, не става дума и просто за криза в Донбас, а за пълномащабна агресия от страна на варварския режим на Путин. Съответно – не става дума за бъдещи, а за реализирани рискове.

И системата за сигурност, и икономическата система в Европа са вече безвъзвратно променени. След две десетилетия пожелателно мислене, цяла Европа трябва да си даде сметка за очевидното – в Кремъл властва разбойнически режим, начело с класически психопатичен лидер.

Ситуацията е радикално променена не в Украйна, а в цяла Европа. Предстоят години на пренастройване на икономически, енергийни и военни модели. От глупавата, идилична мечта за мирно сътрудничество с Кремъл, към икономическа независимост, изолация на агресора и нова отбранителна философия. Накратко – ЕС трябва да разбере, че раят се отлага. Все още живеем на земята, където повечето властници са агресивни и опасни хора.

Надявам се, че нашето Народно събрание ще има единна позиция, ЕП – също. Но нека си дадем сметка, че времето на позиции, “загриженост”, thoughts&prayers, просто отмина. Сега е време правителствата и ЕК да започнат активна подготовка за нова икономическа реалност – трябва просто да се научим да живеем без Русия, заключи бившият лидер на десницата.

Най-четени