Connect with us

Парламент

Нинова атакува „Възраждане“: Крадци! Вие сте новото ПП

Published

on

Скандал между БСП и „Възраждане“ се развихри в парламента по време на дискусията на първо четене за промени в закона за защита от домашното насилие. Хората на Костадинов обвиниха социалистите, че с текста си прокарват джендър идеология в българското общество, а те им отговориха, че се опитват да си присвоят битката им с Истанбулската конвенция.

Корнелия Нинова обяви, че домашното насилие е тежко престъпление, срещу което трябва да се борят всички. Тя обясни, че темата е станала важна през 2017 г., когато ГЕРБ внесоха в Народното събрание ратификацията на Истанбулската конвенция.

„Искам да припомня кой спаси България, българската конституция, българското семейство и децата от Истанбулската конвенция. БСП за България тогава, когато не съществуваше „Възраждане“, когато нямаше идея какво е „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и няма как да ви позволим, не няма. Ще срещнете аргументирано и с факти срещу вашата теза, че не сте носители на защитата на децата. Вие сте новото ПП от „Възраждане“, каза лидерката на БСП.

„Идвате наготово след шестгодишна битка на БСП, удари отвън и отвътре, идвате наготово, носите промяната и след това се прегръщате с „Мутри вън“. Сега вие идвате наготово след една изстрадана битка от БСП и си мислите, че ще отнесете тази тема за себе си. Прогнозирам, че ще я забравите след два дена, но ние няма“, каза още тя. 

Advertisement

Нинова дефинира и какво означава джендър идеология: „Идеология, която проповядва пол, различен от мъжки и женски, записан в българската конституция, природосъобразен и човеколюбив модел на женски и мъжки пол. Ето това е джендър идеологията – нещо различно и трето“. Соцлидерката обяви, че винаги ще е против това в името на българското семейство и децата.

По информация на Нинова от партията на Костадинов са забранили на членовете си да участват в подписката им за референдума за джендърите.

„Крадци на идеята за борба с джендър идеологията“ каза им тя и призова хората да се включат в подписката.

„Искаме вие, народът, да реши дали децата ви да си сменят пола, дали това да бъде законно“, обясни тя.

„Ваксинирани ли сте всички? Парите ви в евро ли са? Гласувахте ли за Ф-16? Вие ли сте алтернативата, вие ли сте опозицията? Вие сте новото ПП – бързо, временно и затихващо“, завърши Нинова.

Advertisement

След края на изказването ѝ депутати от залата започнаха да скандират БКП.

Най-четени