Connect with us

Нюзрум

На „Позитано“ се спотайват! Може би стискат палци да ги поканят и тях в управлението

Published

on

Срамно мълчание виждаме в следизборния период от „Позитано“. На пресконференция ръководните органи бодро рапортуваха, че са запазили резултатите от предишните избори и са едва ли не доволни от това. Да им се чудиш на радостта, за това, че са във втората половина на таблицата за класирането на партиите по изборни резултати. На крачка от изпадащите. Приличат на спортен тим от слабаци, дето са се спасили като по чудо. Не помогнаха и хартиените бюлетини, последната бесепарско-управленска надежда. Заради която беше напълно бламирана работата на предишния парламент, пише Ретро.

Изборът на Рашидов хвърли в недоумение оределите партийни редици. Ръководството бодро се оправда, че така ще стартира работата на парламента. Само че, вместо да реформира, да приема законите, нужни за плана за възстановяване, депутатите се хвърлиха да поправят изборния закон и да връщат хартиената бюлетина. Това щяло да вдигне изборните резултати на Столетницата, защото много нейни симпатизанти на възраст се страхували от машините. Само че сметките на другарката Нинова излязоха погрешни и партията е накрая, а в изборите в крайна сметка превес имаха хората, предпочели машинното гласуване. Затова в централата се мълчи, никой не обелва дума. И на практика работата на предишния, макар и кратък парламент се обезмисли напълно. Уж бореща се против ГЕРБ, с непремерените си действия „червената“ партийна върхушка ги върна на първото място и вероятно отново във властта. Ако това не е голям политически гаф, здраве му кажи.

Вместо това на „Позитано“ се спотайват. А може би стискат тайно палци да се провали евентуалната дясна коалиция, та да влязат те в управленска формула с герберите и депесарите. Така и със сигурност някое вицепремиерско кресло, гарнирано с някое министерство, може да се падне на Столетницата. Напълно се провалиха и бившите социалисти извън БСП, нарекли се „Левицата!“. На хората им е писнало от едни и същи муцуни, било вътре или извън редиците на партията. Единственото разумно нещо е саморазпускането и закриването на соцпартията и създаването на нов ляв проект от нови, невтръснали до болка провалили се политици.

Най-четени