Connect with us

Спор(Т)но

ЦСКА се разделя с Назон и още трима през лятото! За Дюкенс иска 2 милиона евро, за друите – нищо

Published

on

Голмайсторът на ЦСКА – Дюкенс Назон прави много силна пролет, като само в последните два двубоя – срещу Хебър и Ботев (Враца), отбеляза 5 гола. Хаитянинът вече има 17 попадения в шампионата и се намира на само две от лидера в класацията Ивайло Чочев от ЦСКА 1948. Добрите изяви на 29-годишния стрелец неминуемо ще предизвикат интереса на чуждестранни клубове към него през лятото. „Червените“ обаче нямат намерение да го изпуснат евтино и са му поставили минимална цена от 2 милиона евро.

На „Армията“ със сигурност ще подсилат нападението си след края на сезона. Бъдещето на цели трима атакуващи играчи от сегашния състав не е свързано с „червените“ и те със сигурност ще си тръгнат. Става въпрос за Дауда Бамба, Бисмарк Чарлс и Радослав Живков. Тримата често са преследвани от контузии, а освен това нямат никакъв принос, когато получат шанс за изява. Сумарно за кампанията имат 1 попадение – на Бамба срещу Спартак (Варна).

През лятото ще бъде търсена адекватна алтернатива на Назон, с каквато Саша Илич в момента не разполага. Ако се стигне до евентуална продажба на хаитянина, то тогава ще се наложи привличането на двама нови нападатели. Както е известно, „червените“ все още не са откупили правата на Маурисио Гарсес, който е преотстъпен в тима от третодивизионния бразилски Бруске. Очаква се, че ръководните фактори на „Армията“ ще постигнат споразумение с южноамериканските си колеги, но това все още официално не се е случило. Развръзка и по този въпрос ще има след края на сезона.

Най-четени