Connect with us

Timeline

Каракачанов унищожи Петков: Киро, хиляди българи умряха, за да можеш сега да си изрязваш снимки за гей-мрежата

Published

on

Вчера станахме свидетели на една много смешна случка. Правителствената пресслужба на България пусна снимка на настоящия премиер Кирил Петков с американския държавен секретар Антъни Блинкен от Мюнхенската конференция по сигурността (MSC) 2022. Оказа се, че пресцентърът в Македония е пуснал същата снимка, на която обаче са Блинкен, Петков и Ковачевски. Защо се случва това? Защото #ПростоКиро се опитва да се изкара, че е близък с всеки висш държавник и води коридорна политика „на четири очи“.

Аз самият съм бил на тази среща два пъти и зная, че извън официалната програма на конференцията подобни случайни срещи стават в коридорите или пред тоалетната, където доста често се натрупва опашка. В хотел Bayerischer Hof може да се сблъскаш с всеки, но българската публика трябва да повярва, че Петков е имал лична среща с Блинкен. И за целта просто изрязал от обща снимка с американския държавен секретар македонския премиер Димитър Ковачевски. Чисто и просто – така хем не личи коя суперсила е менторът на това, дето ни карат да правим със Скопие, хем излиза, че Кирил Петков се е срещал насаме с американския държавен секретар.

И какво става сега? Нашият премиер показва ясно какво се случва, когато парата на едно управление е само в свирката. При нашето има само реклама. А това е прекият път до гафовете. Да се хвалиш, че Руанда те хвали, е несъмнено политическа иновация. Но да изрежеш от снимката онзи, дето иначе горещо го прегръщаш, това е вече прострелване в крака. И това за един евтин ПР!

Представете си: настоящият министър-председател прави всичко възможно да убеди българското общество, че трябва да пуснем Македония, която откровено ни се подиграва – защото просто е поел разни ангажименти пред разни столици. И точно тогава същият „наш“ Кирчо взема, че изрязва някаква снимка – и Македония вече се подиграва на него самия.

Още по-забавен е опитът на същия човек, временно изпълняващ длъжността министър-председател, да замаже гафа. Написа, че някой го саботирал. Кой? ВМРО тайно сме проникнали в пресцентъра му и сме изрязали снимката ли!?

И се започва едно замазване, от което държавата ни става за смях. Последва някакво дълго словоизлияние, от което повечето медии хванаха не измислените самолети или магистрали, които щели сме да имаме с Македония (всеки момент очаквам Борисов да предяви претенции към мечтите за магистрали), а хванаха едно изречение: „Представете си, че няма граница между нас и Македония“.

Представяме си го, Кирчо.

За мечтата между нас със Скопие да няма граница умираха хиляди хора. За да може днес ти да се хилиш и да се занимаваш с рязане на снимки, все едно си кандидат за инфлуенсър в Инстаграм. Или в онази гей социална мрежа. Или както там се казва на Вашия език. Само че докато позираш наивно и режеш снимки, утре същото Скопие ще продължи да претендира да реже част от България. Защото отдавна е доказано, че наивността и липсата на елементарна историческа грамотност в политиката се плащат от целия народ. А ти вероятно просто ще си идеш в Канада.

От Фейсбук профила на Красимир Каракачанов, ВМРО

Най-четени