Connect with us

Нюзрум

Божанков взриви bTV: Ако видя България в Шенген и в Еврозоната, съм готов да изчезна от лицето на Земята

Published

on

Докато ГЕРБ опитват да прехвърлят отговорността за втория мандат, ние имаме пакет от 30 законопроекта. Тези законопроекти са ключови и важни. Симпатизантите ни не са доволни от този разговор, затова няма да подкрепим мандат на ГЕРБ. Ако се откажем от разговор, значи да вдигнем бялото знаме. Да кажем за Шенген, Еврозоната друг път, коментира Явор Божанков от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ пред Би Ти Ви.

Той коментира и скандалите в парламента днес и ги нарече „много грозни отстрани“, но напомни, че правилник не беше приет.

„На първо четене изглежда като поредния грозен скандал, но Митрофанова преди седмица подкрепи Костадин Костадинов. 

Възраждане пречи на работата на парламента. Какво означава 20 изказвания по наименованието на комисиите. Десетките изказвания имат една цел – саботиране на приемането  на правилника и приемането на законопроекти, категоричен бе Божанков. 

В един момент ще намерим баланса да не стигаме на тяхното ниво. Ще го довършим правилника утре, каза още Божанков.

Има съгласие, има законопроект за КПКОНПИ от Продължаваме промяната и Министерски съвет. Алтернативата е да не опитаме и да оставим системата в съществуващия й вид. Законопроектът на МС е достатъчно добър. 

България няма да е приета в Шенген, преди да направим реформи в съдебната система, каза той.

Божанков обясни и за срещата на ГЕРБ, на която  от ПП – ДБ отиде само акад. Николай Денков. „Акад. Денков си е акад. Денков, справя се твърде добре с преговорите“, каза Божанков.  Подготвяме се за двете хипотези – кратък парламент и дълъг живот на парламента. Нашата цел е пълната програма от 30 законопроекта да бъдат приети. Това е крачката на България да тръгне напред, заяви депутатът.

Много няма да са доволни от разговорите, хората ни казват, че Борисов може да ни удуши, заличи. Ако видя България в Шенген и в Еврозоната, съм готов да изчезна от лицето на Земята, заяви още той.

Според Божанков до него не е стигала информация за комисиите. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени