Connect with us

Нюзрум

Карадайъ заговори за помирение между „жертви и палачи“

Published

on

„Чухме в лидерските разговори между „жертви и палачи“, че са се помирили. Не видяхме Рашков на тази среща, иначе като среща е похвално да си разговарят политическите партии, нашата надежда е те да прераснат в диалог“, това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Ние ясно сме заявили, че има множество кризи, те се задълбочиха, но шапката на всички тези кризи е политическата, тя минава през диалог. Ние заявихме и поехме ангажимент, че ако ДПС участва в мнозинството в Народното събрание (НС) ние ще направим, така че дневният ред на обществото да стане дневен ред на НС и на бъдещия редовен кабинет, който може да бъде излъчен от редовен парламент, което може да стане само с диалог“, поясни още лидерът на ДПС.

Имаме готовност да говорим с всички, в 49-то НС следим разговорите между първите две парламентарни групи. Ние засега не сме канени да участваме в това оформящо се мнозинство между първите сили и затова засега сме опозиция.

Виждаме разговори, искаме да стигнем до диалог, стигнем ли до диалога, ще има нужда от ДПС“, каза още Карадайъ в кулоарите на парламента. 

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени