Connect with us

Гербери

Атанасова вдигна завесата: Лидерските разговори започват до часове

Published

on

Предстои лидерска среща. Най-важно е тези лидерски разговори да се водят преди връчване на мандата. Това каза за БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„Лидерският разговор вероятно ще се случи до часове, предполагам утре. Това трябва да е съобразено с програмите на всички председатели на парламентарни групи. Трябва да има откровен разговор с всички лидери и политически групи в парламента. Изключително много предизвикателства има“, коментира Десислава Атанасова.

„Всички варианти са възможни и всички варианти не са изчерпани”, категорична бе тя.

По думите й целта е стабилност и редовно правителство. Според нея все пак щети може би ще понесе всяка от партиите, но всички трябва да поемат този риск.

„Все пак се прояви разум и за кратко се забрави политическото его при формирането на работните екипи. Това е първа стъпка за нормалност на политическия тон и за търсене на обща платформа, върху която да стъпят приоритетите за общо управление.

След като тази стъпка беше направена, разговорът като че ли спря. Надявам се да е спрял за малко. Посоката, към която се стремим, не е отново противопоставяне и изостряне на политическите партии. Напротив – разумни решения и съвсем осъзната отговорност. Надявам се на разум”, добави още Десислава Атанасова.

Най-четени