Connect with us

Нюзрум

Разговорите продължават! Лена Бориславова и Деси Атанасова с ИЗВЪНРЕДНИ вести

Published

on

 „Опитваме се да направим, така че да има работещо НС, знаете, че това зависи от мандатоносителя все пак” – това заяви Лена Бориславова от ПП на влизане в парламента, където продължават разговорите им с ГЕРБ-СДС. 

В понеделник работни групи на двете формации разговаряха в парламента в продължение на няколко часа.

„Разговаряме за Шенген, Еврозоната, правосъдната реформа, КПКОНПИ, разговорите продължават, виждате, не става за един ден”, каза още Бориславова.

Двете коалиции опитват да постигнат съгласие по най-спешните точки от законодателната програма на парламента, преди да пристъпят към разрешаване на спорния казус с избора на председател.

„Разговорите между двете групи – на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ в частта „правни екипи“ продължават. Трябва ни още малко време, за да уточним важни детайли – ако днес стигнем до съгласие, то медиите и обществото ще бъдат осведомени”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на влизане в Народното събрание.

Акад. Николай Денков от „Продължаваме промяната“ добави, че продължават със законодателната програма като се надяват да я приключат днес. 

„За момента дискусията по списъка от законопроекти върви по план. Приоритетите са ПВУ, Шенген, Еврозона, правосъдна реформа и някои закони, свързани с наказателни процедури – като станат готови, ще ги представим”, обясни Денков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени