Connect with us

Нюзрум

Карадайъ излезе на трибуната и каза какво е нужно, за да се състави редовен кабинет

Published

on

След поредните ненужни избори днес отново сме поставени пред изпитание, избиратели и цялото ни общество. Очакваше се и нямаше никакви предпоставки да е друго, а днес е факт. С тази думи се обърна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ към народните представители от парламентарната трибуна.

„Изборният резултат възпроизведе сходна структура като предходните четири парламента. Обществото е с почти същото недоверие към всички органи и институции, объркано от неадекватното от голяма част на политическите субекти. Избирателите независимо, че гласуват за различни политически сили, отново са обединени в тезата, че нито една политическа формация не трябва да управлява самостоятелно“, каза той. 

По думите му посланието на народа е ясно.

„Политиците да седнат на масата за преговорите и да започнат да си говорят“, подчерта председателят на ДПС. 

„Ние от ДПС приехме предсрочните избори като възможност за диалог с избирателите, за диалог между политическите партии, решаване на проблемите на хората и тези в страната“, заяви  Карадайъ. 

„По време на кампанията, а и сега, много политически субекти се занимават повече със собствените си проблеми, отколкото с проблемите на хората. Вместо да поставят ясно приоритетите и начина за постигане целите в интерес на обществото, те ангажират хората с безпочвена и несъстоятелна критика към опонентите си“,  каза още той и попита: 

„Може ли да се направи така, че с това Народно събрание да се постигне стабилност в управлението и да заложим на европейското развитие на страната ни. Категория, но да. За целта всички участници трqбва да изразят готовност за диалог без да го превръщат в показност и несъдържателно говорене. Нека всеки очертае политиките и приоритетите си на масата за преговори.“ 

Според него не рейтингът, а резултатите с положителен ефект върху живота на хората ще бъдат условие за успех. В противен случай хората ще изгубят търпение. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени