Connect with us

Гербери

Десислава Атанасова протегна ръка към партиите за благото на народа

Published

on

Резултатите от изборите за 49-ото Народно събрание задават редица възможности, както за изход от кризата, така и за затъване в нея. С тези думи се обърна Десислава Атанасова от ГЕРБ към народните представители от парламентарната трибуна.

По думите й българските граждани са показали еднозначно, че политическата криза не може да бъде решена само от една партия или коалиция.

„Единственият изход е възможен само ако с взаимно отношение между партиите се постигат приемливи компромиси. Всеки, който не се съгласи с тези констатации, ще загуби не само избиратели, но и перспектива за участие в политическия живот“, продължи Десислава Атанасова.

Според нея битката със себе си била решаваща за дългосрочните перспективи на всяка една политическа сила.

„През последните 2 години ние бяхме подложени на редица изпитания, но най-голямото от тях беше изкушението да се превърнем в секта, да се затворим в себе си и да заживеем в собствения си свят, да се отдадем на мечти за реванш и жажда за отмъщение, да забравим ангажиментите си към обществото и да ги подменим с изразяването на лични емоции.

Най-голямата ни победа през последните 2 години беше, че не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в палач.

Въпрос на смелост е да излезем от рамките на тактическите сметки и да насочим енергията си към работата за цялото общество, а не само към собствените си формации. През последните две години политическата ни система претърпя огромна трансформация и може би в това е бил смисълът – появиха се нови партии, нови тенденции и съотношения между тях.

Може би не това сме си представяли всички, но нейното присъствие е действителност, която не може да бъде отменена. В състояние ли сме да приемем реалностите и да управляваме спрямо процесите, които са променени. Способни ли сме да правим разлика между желано и действително и да потърсим вината за провалите и несполуките първо в себе си. Ние сме убедени, че от честните отговори на тези въпроси зависи успехът на този парламент.

Вярвам, че знаем опасностите, пред които сме изправени и ще вземем решения, с които няма да предадем мечтите, доверието и вярата на хората. Желая успех на всички вас. Бог да пази България“, заяви тя. 

Най-четени