Connect with us

Гербери

Бойко Борисов с първи коментар за офертата на ПП 

Published

on

Първата партия получава председателя на парламента. Кой да се срамува, че е победил. Моля ви да не ми задавате един и същи въпрос два пъти. Практиката е първият да получи парламентарния председател. Всеки който иска друго – това е нещо друго и днес имаме време да го обсъдим. Може и с варианта Вежди Рашидов, но той пак ще е от първата политическа сила. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проговори пред журналисти за провала на старта на 49-ото Народно събрание.

„Да се редуваме има смисъл, когато както е в ЕНП, там се редуват на 2,5 години. По същия начин се редуват и в много комисии. Никой не стана в залата, когато влезе държавният глава. Само аз станах, като дисциплиниран воин“, отбеляза той. 

Борисов смята, че трябва да се обърне сериозно внимание на речите – всички партии казаха, че трябва да има правителство. 

„Тези дни проявяваме търпение, разбиране и диалогичност. Нямаме страх от „Възраждане“, защото имаме ясно формулирани различия и ясно формулирани посоки, в които можем да работим заедно. Останах, че при влизането на държавния глава много партии не станаха. Изопачавайки мои думи, аз казах, че президентът Радев, когато има една такава тежка конфронтация между партиите, може да се появи като обединител. Той иска тези министри, които седяха в кошарката, да им гласуваме пари и да имат месеци наред да харчат“, каза още той.  

Борисов каза, че предложението му е след като не се разбират, да оставят сегашните министри, а партиите да приемат различни закони на ротационен принцип. 

„Ние не нарушаваме конституцията. Днес гласуваме този сбор от министри. Радев ангажиран ли е с това правителство – ангажиран ли е. Ние имаме ли бюджет – имаме. Това, което казвам, е голяма отстъпка. Беше много обран, умерен и ангажиран парламент. Ако с търпение, толерантност оставим – има варианти и аз искам решение. Решението трябва да мине през компромиси. Безотговорно е да кажеш, ако не съм сам, няма да има правителство“, допълни лидерът на ГЕРБ. 

Журналистите се сбутаха леко покрай лидера на ГЕРБ.

„Чакай, бе, Беновска, ще ни изкарат, че сме гаджета с тебе, не ме докосвай“, възкликна той.

„С Христо Иванов си говорихме в залата човешки, бил ми е вицепремиер. Ако са им искрени декларациите, има голям шанс да се направи в два варианта правителство. А този, който казах последно, ми е спасителният вариант. Ето и Радев ще каже, не ми е работа, давам ви ги“, завърши Борисов. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени