Connect with us

Гербери

Борисов с извънредно включване, решава се съдбата на страната, ето какво предложи!

Published

on

В момента събитията са толкова опасни в света, като се започне с ученията в Тайван и се стигне до войната в Украйна. България не може да остане без правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Макар че ние повишихме резултата си, нищо солидно не може да се излъчи.

Коалицията може да си говори за повишаване на пенсии, доходи….но има несигурни финанси, които биха могли да станат още по-несигурни, ако няма редовно правителство. 

Ако няма редовно правителство, не може да има и бюджет. От това, което чета, на НС ще му бъдат предложени данъчни закони, с които да се намали дефицитът.  В предизборната кампания ясно казахме, че подобно нещо не можем да подкрепим. И години наред това сме го спазвали“, припомни той. 

„Ще ни бъде внесен бюджет, на 6,9-7% дефицит, защото без приемането на тези данъчни закони, които да съберат няколко милиарда в бюджета, няма как дефицитът да стане 3%.

Коалицията може да си говори за повишаване на пенсии, доходи….но има несигурни финанси, които биха могли да станат още по-несигурни, ако няма редовно правителство. 

Изкривена е цялата система за управление на държавата. Дори не искаме да си говорим за това, защото всеки се готви след няколко месеца пак да ходи на избори. Не го казвам, за да плаша, а за да разберат политическите лидери колко е важно да има редовно правителство. Около 10 юни държавата няма да може да плаща. За да не се стигне до подобен сценарий, трябва да проявим разум, съгласие, търпимост.

Колкото и да ни атакуват нашите приятели, единственото стабилно, дългосрочно правителство е между двете големи коалиции. По същество ние имаме еднакви виждания на 99% от програмите си. Войната между нашите партии беше много ожесточена“, отчете той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени