Connect with us

Нюзрум

Политолог разкри слабости на ПП и каза: Ако се стигне до трети мандат, това ще е катастрофално

Published

on

„ГЕРБ се притесниха, че са първи, а ПП-ДБ се притесниха, че не са първи”. Така политологът Евгений Дайнов коментира изборните резултати от 2 април в предаването „Офанзива” на NOVA NEWS.

„Възможността да се реализира първият мандат за редовен кабинет е около 80%, ако е хартиената коалиция, но с подкрепа на ПП и ДБ няма как. Възможен е и първи мандат, възможен е и втори мандат – с подкрепата на ГЕРБ. Катастрофално е да има трети мандат”, каза Дайнов.

Той смята, че народът ще се разгневи, ако сега не бъде съставен редовен кабинет. „Изобщо не е ясно народът кога, кого, как и за какво мисли да наказва. Би трябвало да има редовно правителство”, обясни той.

Политологът обясни, че: „природата на партия ГЕРБ не е евроатлантическа, защото те не разбират и не застъпват върховенството на закона. ПП и ДБ са очевидно европейски животни. Те могат да заявят еднакви цели, но тъй като природата им е различна – на ГЕРБ и на ПП, те ще следват своята природа. Забележете висшите функционери на ГЕРБ с каква подигравка се отнасят към неща, в които европейците вярват”, каза Дайнов.

Очевидната слабост на ПП е, че не положиха усилия да изградят партийна структура в страната, защото не разбират за какво им е. Те имат лица, но нямат структура в страната, каза Дайнов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени