Connect with us

Нюзрум

Този министър май не слиза от черешата: Ще залива с пясък хотели на морето, прави ги на дюни

Published

on

Прочулият се като ценител на козчетата министър Борислав Сандов, изглежда не слиза от череата. И продължава с налудничавите си идеи, като например споделеното къпане.

Подпорната стена на плаж „Алепу” можело да не бъде съборена, а просто зарита с пясък и превърната в дюна. Това мнение изрази в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия вицепремиерът и министър по околната среда .

„Ще трябва да се направи анализ. Според мен трябва да се рекултивира и да се възстанови доколкото е възможно природната зона там”, каза Сандов.

„Представете си как хотелът бива заринат – така ще изпълнява функциите си на подпорна стена и в същия момент няма да може да бъде превърната в хотел. Според мен няма необходимост от срутването, но нека кажат и експертите”, каза екоминистърът.

Той обясни, че каквото и да се реши, всичко ще се плати от този, който е извършил нарушението. „Ако се окаже в съда, че държавата е подвела собственика, тогава държавата ще плати”, каза Борислав Сандов. И каза, че така може да се процедира и с други подобни обекти.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени