Connect with us

Импийчмънт

Знаково лице пристига у нас, ще говори с Радев на четири очи

Published

on

По покана на българския държавен глава Румен Радев на официално посещение у нас пристига президентът на Република Албания Байрам Бегай. Визитата е в контекста на 110-годишнината от установяването на двустранни дипломатически отношения между България и Албания, която се отбелязва през настоящата година. Във фокуса на разговорите между президентите Радев и Бегай ще бъдат задълбочаването на сътрудничеството между двете страни, процесът на разширяване на Европейския съюз, партньорството в сигурността и отбраната, както и въпроси от регионалния дневен ред.

Днес президентите Румен Радев и Байрам Бегай заедно със съпругите си – Десислава Радева и Арманда Бегай, ще гледат спектакъла „Калас и Онасис“ в Националния дворец на културата. Операта-мюзикъл е с участието на солисти, хор и балет на Държавната опера – Варна, както и на оркестър и хор на Национална опера и балет на Албания. Това съобщиха от прессекретариата на президентството.

На 14 декември, четвъртък, от 10.00 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ президентът Байрам Бегай и съпругата му Арманда Бегай ще бъдат посрещнати от Румен Радев и Десислава Радева с официална церемония. Държавният глава на Албания ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

От 10.30 часа на „Дондуков“ 2 ще се състои среща „на четири очи“, след което двамата президенти ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Албания. В 12.00 часа Румен Радев и Байрам Бегай ще направят съвместни изявления за медиите в Гербовата зала.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени