Connect with us

Импийчмънт

Петьо Блъсков нападна Радев: Цялата кал, в която шляпаме сега, я забърка президентът

Published

on

Цялата каша, цялата боза и цялата кал, в която шляпаме сега, я забърка президентът Радев. Някои от президентите ни имаха отношение към политическите ситуации, но не така радикално, каза главният редактор на „Труд news“ Петьо Блъсков пред ПИК ТВ.

От неговия юмрук се радикализираха протестите, стана тая каша с правителство след правителство, един от неговите министри не беше български гражданин. Лансира тези хора, поддържа ги през цялото време и после – шарлатани. Значи няма проницателност като държавник. Да ги нарече шарлатани, е тенеке сурат, коментира Блъсков. Така че в дъното на нашата боза стои този човек, добави той.

За съжаление, като гледам сегашната ситуация, ще продължи да стои, защото, като гледам, пак ще имаме служебен кабинет, прогнозира Блъсков.

Някой, като каже, „да се договорим“, веднага почва да си мисли човек, че ще стане някаква „заварка“. Ще ни пробутват клишета за евроатлантически ценности и пр. България е от държавите, създали евроатлантически ценности още през 7-8 век, посочи главният редактор на „Труд news“.

В България има един много странен скандал в политическите семейства. ГЕРБ е член на ЕНП, ДСБ – също, защо е този семеен скандал, напомни Блъсков.  На тази основа, ако се разберат, като членове на ЕНП. Тези уйдурми и колаборации, които би трябвало да бъдат принципни, се размиват в други посоки, които са непродуктивни, напомни той.

По-продуктивно би било, ако го кажеше след изборите, коментира Блъсков посланието на лидера на ГЕРБ за коалиция на първите две политически сили, отправено в петък. Защото преди изборите такива неща не са много интересни за хората, които симпатизират на ГЕРБ, да го чуят това нещо, посочи Блъсков. Политически ситуацията е трудна. Той го е направил с мисъл за някакво развитие на ситуацията в някаква стабилизираща посока. Но доколко е било добре прието сред неговия електорат, не знам, добави главният редактор на „Труд news“.

Нека да се направят нормалните разходи за тези избори, това не са грешни пари. Но да има ред и организация. Мои близки ми казаха, че в секциите им ги посрещнали с „заповядайте на машините“, разказа Блъсков. Още едно разделение в обществото стана с машините, много неприятна история и тя ще продължава, добави той. Най-големият компромат, и то истински компромат, срещу машините е, че те са продадени на една частна фирма. Нямам нищо против „Сиела“, но не може държавата да продава изборите на една фирма. Хайде да започнем борбата с корупцията от там. За дребни нещица се вдига вой до небесата, а за това? ОК, не да има машини, но те да бъдат контрола на държава институция. За какво е това министерство на електронното управление, попита Блъсков.

Който ще да е премиер, важното е да произвеждат управление и власт по закон и конституция. Ако няма качества, ще се провали. Или управляват по закон и конституция, или с лъжи и шашми, каза още Блъсков.

Трудна игра, най-вероятната прогноза е да не успеят да се договорят и след три месеца пак избори, прогнозира главният редактор на „Труд news“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени