Connect with us

Гербери

Кметът на Бургас с трогателни думи за Бойко Борисов и направеното в града

Published

on

Кметът на Бургас Димитър Николов посрещна лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в залата на Културен дом НХК. На откриването на събитието, интересът към което препълни голямата зала на Дома на нефтохимика, той изнесе силна реч, припомняща какво е направил Борисов за морския град и региона.

„Нужен е синхрон между всичи власти в държавата, за да се следват ключовите приоритети – доходи, демография, образование и най-вече сигурност и перспектива за бизнеса. За да постигнем това, е нужен работещ парламент, редовно правителство. Като кмет мога да ви кажа какво се случи по време на предходното работещо такова и вероятно г-н Борисов, който често пътува в страната, няма да бъде изненадан. Това беше период на застой, на липса на диалог, на враждебност и нулева подкрепа към местната власт и нейните проекти. Но хората знаят и помнят кой беше премиерът, който милееше за Бургас и подкрепяше развитието му”, каза Димитър Николов.

Той припомни история от първия си мандат като кмет, когато Бойко Борисов е пристигнал в морския град и кметът му е показал старото кръстовище към жк „Меден рудник”. Месец преди това поредна тежка катастрофа е ранила няколко човека. „Помолих Борисов за подкрепа. И всички виждате какъв е резултатът. В Бургас бяха изградени десетки проекти с негова подкрепа. Благодарение на правителствата на ГЕРБ градът се отвори към пристанището, изградени бяха десетки детски градини, нови булеварди, пречиствателни станции… списъкът е огромен”, разказа на откриването на срещата в Бургас кметът Димитър Николов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени