Connect with us

Гербери

Красавица от ГЕРБ заговори за направеното от „Промяната“ и изнасяни ли са чували към Дубай

Published

on

„Когато говоренето и писането на писма не дадат резултат, съм се научила да предприемам действия. Когато резултатът не идва лесно, първо търся съмишленици. След това ги събирам и формулираме целите си. Започваме да правим всичко, както е необходимо по ред и закон“.

Това заяви пред bTV Росица Кирова, която е лидер на листата на коалицията ГЕРБ-СДС във Видин.

„Магистралната отсечка между Видин и Монтана можеше да бъде пусната в експлоатация преди два месеца. Ако докладът, който преди седем месеца изпълнителите са изпратили до Министерството на културата за едни 500 квадратни метра археология, беше разгледан на експертен съвет и бяха взети съответните решения“, посочи тя.

Според нея, проблемът е липсата на редовно правителство и в начина, по който институциите разговарят, но може да бъде и във финансовото състояние на държавата – да не може да си позволи такива проекти.

Advertisement

„Това е една от най-опасните отсечки между Видин и Монтана – при Димово. Там често има катастрофи и загиват хора. Там липсват два слоя асфалт, мантинели и маркировка.

В 45-ото злополучно Народното събрание, в което бях, видях грозни човешки страсти – най-низките най-страшното, с което не искам да се сблъсквам живота, е омразата между хората. Разделителните линии от един човешки вид правят два отделни различни вида. В парламента съм задавала въпроси. във връзка с процеса по изграждането на пътя Видин – Ботевград. Част от моите действия предизвикаха започването на отчуждителните процедури между Руженци и Монтана. Това е втората част от остечката между Видин и Монтана, по която не се работи от две години“, коментира Кирова.

„Има разплащания по „Хемус“, които са направени последните шест месеца. И може да е имало изнасяне на чували към Дубай на базата на тези разплащания. Напълно е възможно, но няма как да знам. Никога не съм била част от този процес.

Мога обаче да каче, че две години не се случи нищо. Не се издаде едно разрешение на строеж, не се построи един километър път. Това за българското общество, за Видин и Северозапада е смърт икономическа, липса на инвестиции, липса на туристи“, каза кандидат-депутатът.

Тя заяви, че не съжалява, че преди години се е качила в джипа на Бойко Борисов, защото това по никакъв начин не я определя като човек.

Advertisement

„Коалиция ГЕРБ-СДС може да довърши онова, което беше започнато в последния мандат на Борисов. Оказа се, че тези, които имат претенциите за това, не могат да го направят“, заяви Кирова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени