Connect with us

Гербери

ГЕРБ издаде тънка схема за правителство, това ли е новият кабинет

Published

on

Всякакви аналогии в политика със спорта и войната са крайно неуместни. Целта тук не е да унищожим другите. Песента ни The eye of the tiger е наша запазена марка.

Това заяви в ефира на Нова телевизия политикът и кандидат за депутат от ГЕРБ Томислав Дончев.

Борисов е лидер на ГЕРБ, нормално е точно той да обикаля и да се среща с хората. Има срещи с браншове, работодателски организации и т.н. Опитваме се да се видим с всички“, каза той.

„Борисов е бил и преди народен представител. Най-фините нюанси може да ги даде именно той. Обсъждали сме това му решение. Той каза, че няма секрет в това му действие“, каза Дончев.

По думите му кампанията е малко уморена. „Хората са уморени от изборите. Тук големият въпрос е, че ако всички политици, които участват в тези избори, ако и този път не произведат нищо, то ще дадем най-силния аргумент на хората, да не гласуват повече“, смята още кандидатът за депутат.

Според него регионалният министър се е занимавал с археология и това е грешка.

„Когато говорите за финанси, трябва да се знае, че това е точна наука. Тенденциите бяха ясни от 2022 година. Асен Василев взе 1 млрд. от автомагистрала „Хемус“ и така бе закърпен бюджетът за 2023 г.“, смята той.

По думите му страната ни трябва да скъса с политиката на трупане на дългове.

„Не сме заплашени от МВБ. Не мисля, че държавата е заплашена от фалит, ако в рамките между 2-3 години се предприемат правилните стъпки за баланс“, смята още Дончев.

По думите му увеличаването на данъците не е добър ход, защото тогава обикновено пада събираемостта.

Според него Гешев не се меси в политическата кампания:

„Ако казаното от него на вчерашната пресконференция е факт, нормално е да бъде изкаран. Това, че сме в предизборен период, не значи да не се коментира и случва нищо друго в страната. Нормално е да се вземат мерки“, каза още Дончев.

„Не мисля, че Гешев прави на някого намек“, добави той.

„Няма да се отнасям с недоверие към работата на социолозите. Нека видим какво искат гражданите. Задачата, която българите ще ни поставят, няма да е лесна и ще изисква мъдрост и потъпкване на политическото его“, смята той.

Според него политиката има изкривена логика в последно време:

„Смисълът й е технология на компромиса, която да създаде работеща конструкция. Ние я превърнахме в перманентен скандал“, каза Дончев.

Той отрече да има задкулисни договорки между ГЕРБ и други формации преди вота.

„Важно е да си говорим с всички партии обаче. Все пак политиката не е война“, подчерта той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени