Connect with us

Нюзрум

Нинова опраска хората на Радев и Бойко в ДКК, сложи начело комарджия и своя соц-приятелка

Published

on

Държавната консолидационна компания (ДКК) е с изцяло нов съвет на директорите. В началото на февруари досегашното ръководство е било освободено от икономическия министър Корнелия Нинова, съобщава „Капитал“. Документите за смяната на ръководството са подадени в Търговския регистър, като предстои решението да бъде вписано.

От компанията си тръгва изпълнителният директор Ваня Караганева, чието име нашумя в края на миналата година покрай опита да бъде отстранена от ръководството на ДКК от други членове на борда, които бяха сред последните назначения при управлението на ГЕРБ. На нейно място като представител на дружеството сега е избран Михаил Кумчев, който е син на дългогодишния депутат от БСП от смолянските листи Тодор Кумчев. .

От 4 февруари са назначени нови членове на съвета на директорите до провеждането на конкурс. Като независими членове са определени Ивайло Лилов, който е бивш областен председател на БСП във Враца, и Смиляна Нитова-Кръстева, която е адвокат и бивш народен представител от левицата. Като представител на държавата в борда влиза и друг юрист – Таня Найденова-Митова.

За новия изпълнителен директор Кумчев се знае, че е бивш консул в Северна Македония и е ръководил инспекторат към Министерството на икономиката. Справка показва, че е съсобственик в смолянската „Скорпиус-70“, която се занимава с хазартни игри. Митова пък е била общински съветник в София и кандидат-депутат от партията на Нинова, като се приема за част от близкото ѝ обкръжение.

На проведено заседание на новия борд за председател е избрана Таня Митова, а за зам.-председател – Смиляна Нитова-Кръстева. За изпълнителен директор на дружеството е определен Михаил Кумчев. Освен от него ДКК ще се представлява също от Митова и Нитова-Кръстева заедно.

Най-четени