Connect with us

Нюзрум

Експерт на ГЕРБ сензационно: От март до юни ще има ново намаление на пенсиите

Published

on

Пореден студен душ за българските пенсионери, този път от доста добре запознат с материята специалист.

„Бъркотията с преизчислението на пенсиите, Ковид добавката и компенсациите за пенсионерите продължава вече втори месец“. Това написа бившият социален министър Деница Сачева на профила си във Фейсбук.

И продължи:

„Още в началото на януари по време на заседание на Комисията по труда, социалната и демографската политика обърнах внимание, че управляващите влизат в капан с неуместните си обещания за пенсиите. Тогава, както е видно от стенограмата, посочих, че в пенсиите за януари влизат и дните от 25 до 31 декември 2021 г. и когато през февруари се правят изравнявания, тези пари ще липсват и пак няма да излезе точната сметка.

Естествено, от Продължаваме промяната отново не послушаха предупреждението. Без да съм лош пророк мога да прогнозирам, че нови епизоди на управленската бъркотия ще гледаме и през март, и през юни. През март хората, които сега получиха две компенсации – за януари и за февруари, ще получат само една. Доходите им пак ще са по-ниски. През юни ще спре Ковид добавката. Тоест, допълнително намаление.

Студен душ чака пенсионерите и след планираното преизчисление на пенсиите с 6,1%, защото е много вероятно инфлацията да го изяде предварително. Нещо, за което ние предупреждаваме от представянето на проектобюджета насам. В същото време управляващите правят обратното – помпат обещанието за високи пенсии. Месец след месец обаче се вижда, че днешната студена българска действителност смачква горещия въздух на този балон“.

Най-четени