Connect with us

Fake Harvard

Бивш депутат от ПП смъкна гащите на Киро и Асен: Борбата им с корупцията е само предизборно говорене

Published

on

Проверки на Министерството на регионалното развитие и благоустройството установиха, че при строежа на пътищата у нас е пестен асфалт.

Към момента ни се предоставя само една проба, която всички атакуват. Тъй като има правила за взимане на подобни проби, едва тогава трябва да се говори. В настоящия случай звучи като политическо говорене. Ако министър Шишков беше вложил това старание, когато беше зам.-министър в предишното служебно правителство, тогава може би стотици милиони щяха да бъдат спестени на държавата. Това заяви бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Георги Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му „министър Шишков продължава практиката за незаконния инхаус“.

„Една от причините да има инженеринг е, че много често инвестиционният проект е толкова некачествен, че на практика е неизпълним и по време на строителството се налагат промени“, поясни той.

Advertisement

Гостът отбеляза, че „всички, които са в Закона за устройство на територията, са регламентирани – възложител, изпълнител, проектант и строителен надзор, като всеки поотделно не си върши работата“.

„Парите в строителството са повече, отколкото можем да усвояваме с качествено строителство. Това понякога налага претупване, няма хора“, категоричен бе Георгиев.

„Частичните действия на министър Шишков не са свързани с търсенето на интереса на държавата. В момента те са просто политически – в полза на „Продължаваме промяната“ и ДБ, коментира още той.

Бившият депутат изтъкна, че е имал няколко причини да напусне „Продължаваме промяната“.

„Първата беше самият процес на отцепването, а втората – борбата с корупцията. С Иван Христанов и Александър Дунчев бяхме тримата, които подаваха сигнали. Борбата с корупцията се оказа предизборно говорене – нищо повече. Третата беше свързана с регионалното развитие“, отбеляза Георгиев.

Advertisement

Най-четени