Connect with us

Нюзрум

Политолог обяви защо интригата за първото място на изборите се е върнала

Published

on

Демотивацията на част от гражданите, защото не виждат решаване на политическата криза. Това ще натиска активността надолу. Това коментира политологът Даниел Ганев в предаването “Денят започва” по БНТ. 

Според него има фактори, които ще повишат избирателната активност. По думите му обединението на ПП-ДБ интригата за първото място се завърна.

Когато има такава битка електоратите се мотиварат. Не виждам структурна промяна в нагласите, като изключим обединението, което в предишния парламент имаше по-голям сбор, ако ги съберем. Ако изберем близко до 48-то Народно събрание не виждам решение на политическата криза, посочи Ганев. 

Не съм привърженик да се обвинява президента и служебното правителство, че упражняват свръхправомощия, които сами са взели. В момента, в който политическите партии съставят кабинет на следващия ден неограничената власт на президента и служебния кабинет се изпаряват. Служебният кабинет няма мнозинство зад себе си в парламента. Те са с ограничен хоризонт на действие, каза още политологът.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени