Connect with us

Спор(Т)но

Защо не го казаха днес!? Срещу 28 млн. лв. ЦСКА взима не само „Българска армия“, но и…

Published

on

От днес ЦСКА, чрез дружеството си “Арена ЦСКА”, е съсобственик не само на стадион “Българска армия”, но и на базата в Панчарево. Това става ясно след вписването в Търговския регистър на “Спортни имоти Българска армия” – съвместно дружество между “червените” и държавата, в което двете страни държат по 50%.

“1. Новата оценка на ст. „Българска армия“ възлиза на 28 498 000 лв. Намираме повишението в цената за напълно нормално, предвид инфлацията, с която се сблъскваме през последната година. Парите за капитала са осигурени и ще бъдат внесени в момента, в който държавата приключи процедурата по създаването на новото съвместно дружество. Към този момент се изчакват финално новите скици от Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Всичко необходимо от страна на ЦСКА e изпълнено. Комуникацията с Министерството на спорта е на ежедневна база и сме оптимисти, че съвсем скоро ще имаме работещо дружество, след което ще можем да преминем към входиране на идейния проект заедно с държавата”, гласеше официалното изявление на “червените” от 7 февруари тази година, в което изненадващо не бе споменато “Панчарево”.

Същата реторика използваше и министърът на спорта Весела Лечева в поредицата си от изказвания по казуса с базите, в които говореше единствено за имота в “Борисовата градина”.

След официалната регистрация на “Спортни имоти Българска армия”, която стана факт днес, се изясни, че в непаричната вноска на държавата, която е в размер на 28 498 000 лева, влиза и базата на Панчарево.

От своя страна “червените” са внесли 7 124 500 лева в дружеството, а до 23 месеца трябва да осигурят и останалите 75% от дела си.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени