Connect with us

Спор(Т)но

Бяс в Левски след позорните 19 точки зад ЦСКА! Поискаха завръщането на Батков начело на клуба

Published

on

Последният треньор, направил Левски шампион – Емил Велев, коментира деликатната ситуация, в която се вкараха „сините“, след като счупиха антирекорда си от мачове без победа в първенството. Ето какво каза той пред колегите от „Мач Телеграф“.

„От една страна Левски не играе лошо и има добри играчи. Но от друга, поне според мен, има липса на концентрация в много от тези срещи, които не спечелиха. Това се дължи и на спортно-техническия процес. В тренировките трябва да са концентрирани играчите, мотивирани и да пренесат това на терена в официалните срещи. Видяхме едно ниво, когато се спечели Купата на България. То продължи да е високо и при отстраняването на ПАОК. Съвсем друго лице имаше Левски тогава. И спадът, който го предвидих, се случи след отпадането от Хамрун. Никой не ми вярваше, но оттогава са проблемите на Левски. Не може да кажем, че в треньорското ръководство са страшни, а играчите нищо не правят, както и обратното. Всичко е свързано. Вина имат всички. Мъри каза, че след като няма успех и той има вина.

Не знам дали този проблем е психологически. Да им викнат две или три психоложки, да им помогнат. Локо Пд така направиха, имаха три психоложки. Едно време в Левски имахме една. От тази ситуация може да се излезе само с победи. Друг изход не виждам. Всеки мач, в който не побеждаваш, ти пада самочувствието. А това не трябва да се случва с футболистите на Левски и изобщо във водещите отбори. Мъри много говори за терените, но и той не си вярва в това, че те са основен проблем. Да, със сигурност е по-добре да играеш на хубав терен, но той е еднакъв за всички. Едно време ритахме в кал и свинщина, а бяхме водещ отбор. Но гледахме с агресия да преодоляваме всичките тези препятствия. На това нещо трябва да се наблегне. Мъри отдавна говори за терените, но те не се променят, а и няма да се променят скоро. И какво правим?! Трябва да имаме още десет мача без да победим ли?! Ако не си агресивен, няма как да стане. Не взимат малки пари за заплати, а за тях трябва да изорат терена. Независимо какъв ще е той. Дали ще е асфалт, дали сгурия, дали ще е хубав. От тези 10 мача, 7-8 се играха на хубави игрища. Дали на „Герена“, дали в Разград, дали на „Васил Левски“. А за Купата срещу Вихрен в Сандански как играха? Имаше желание, а теренът беше безобразен. Вкараха голове и изпуснаха още 3-4 положения. Трябва да се пребориш! Трябва да мачкаш другия отбор, а не да се оправдаваш. Лошият терен трябва да те амбицира още повече. Защото там концентрацията трябва да е на максимум. Това е България и това е нашата реалност. Това трябва да се обясни на играчите.

„Надявам се феновете да не се отдръпнат от отбора, заради тези резултати. След идването на Мъри публиката се върна. Голям принос за това нещо има Стоилов и играта, която показваше Левски. Естествено е да има недоволство, когато Левски не побеждава вече десети мач. Това е антирекорд от 1963 година! С цялото ми уважение, ама ти си Левски! Тук няма място за никакво оправдание. Затова трябва да си налягат парцалите, да тренират и да започват да бият! Идва мач на хубав терен. Сега трябва да прегазят Лудогорец! Трябва да ги прегазим. Моето мото е: „Като не мога да ги надиграя, трябва да ги прегазя!“. Ти играеш за Левски и трябва да оставиш сърцето си на терена! А Уелтън срещу Пирин не се изпоти! Той преди лъжеше по двама или трима, центрираше и шутираше, а сега не може да финтира конус. Това е в градината на спортно-техническото ръководство. Мъри и Цанко да ги викнат тези играчи и да им кажат, че така не става и трябва да се стегнат. Ако не се случи – да ги пратят при юношите и да тренират без да играят в мачовете. Ако трябва да играят само юношите. Сега може спокойно да се дава шанс на младите, докато тези се осъзнаят. Един чужденец трябва да прави разликата. Ако не си с две нива над българските играчи, за какво си тук?! Да ти се плаща наем за квартирата само….

Трябва да се оправят нещата. Аз съм фен на Левски и искам да побеждава. Сега тия, които на финала за Кулата трябваше още по-изразително да ги бием, ни водят с 19 точки в класирането. Сега ЦСКА побеждава. Някои казват, че било незаслужено и с късмет, но бият. Трябва търпение от страна на феновете. Мисля, че има отражение и от това, че имаше голямо неведение какво ще се случи с акциите на клуба. Мисля, че трябва да се върне отново Тодор Батков. Да донесе някакви пари и да се почне от началото. Положителен герой беше Батков през тези години“, завърши Велев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени