Connect with us

Fake Harvard

Тези няма да ги бъде! ПП и ДеБъ се хванаха за гушите, ще изгорят ли Божанков и Руди Гела?

Published

on

Скандалите в новата коалиция между Продължаваме промяната и Демократична България за избираемите места в листите с кандидат-депутати се вихрят с пълна сила, довериха източници, близки до шефовете в ДБ. „Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено. Аз не съм подписвал никакви листи, а съм сред тези, които трябва да ги одобрят“, ядосано заяви по Нова телевизия председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Той категорично отрече изгоненият от БСП Явор Божанков да е определен за водач на коалиционната листа в Габрово. Според източници, близки до генерала, рокадата, изпратила начело в Плевен отцепника от партията на Слави Трифонов Радостин Василев – Руди Гела, и последвалото настаняване на неговото място в Габрово на Божанков, е вбесило Демократи за силна България. Причината – изпращането на Руди Гела в Плевен вади от позицията му на водач там любимецът на Атанасов – певецът Стоян Михалев.

На изборите през миналата година именно Михалев с подкрепата на бившия кмет Найден Зеленогорски и на сегашния градоначалник Георг Спартански успя да извоюва депутатско място за Демократична България. Със сделката с Божанков за Габрово пък ПП затваря пътя на Михалев и към позицията на водач там. В същото време решаващите фактори в Плевен – Зеленогорски и кметът Спартански, не изгаряли от желание да работят за Руди Гела. Докато бе министър на спорта, Радостин Василев проведе среща със Спартански, на която го излъга, че започва строителството на нова спортна база в града с държавни средства.

Заради водаческото място в Плевен Руди Гела вече изгони от ПП и едно от знаковите лица на партията – бореца срещу корупцията Иван Христанов.

Източник: crimesbg.com

Най-четени