Connect with us

Fake Harvard

ДПС готово да управява с част от ПП: Читави момчета, не трябва да слушат глупавите си шефове

Published

on

„ДПС направи всичко възможно да възстанови диалога в парламента. Опитите ни явно не бяха успешни. Най-много залагахме на първия мандат. След като първата политическа формация не намери сили в себе си да създаде необходимата организация – да определи приоритетите, върху основата на които да се създаде преходното или техническото правителство, вече беше ясно, че няма как да се оформи правителство“, това каза Рамадан Аталай от ДПС.

„Отиваме на безсмислени избори. Не съм убеден, че ще се създаде правителство. Тезата, че лидерите трябва да поемат отговорност, дори да е недоволен избирателят им, ако интересът е за развитието на държавата. От тази позиция ДПС сме готови да седнем на масата и да разговаряме с всички политически формации“, каза още Аталай, цитиран от БНР.

Той допълни, че след предсрочния вот ще има възможности, но ако се пропуснат, ще се отиде на още едни избори, това обаче едва ли ще се понесе с търпение от обществото.

На въпрос – кои партии имат експертизата да управляват, той отговори:  

„Освен ДПС, и ГЕРБ имат експерти, които могат да понесат политическа отговорност. БСП също. В средите на „Промяната“ има сериозни колеги, които също могат да вземат участие, стига да могат да е освободят от некомпетентността на лидерите си, които понякога им налагат такива решения, с които и те не са съгласни.

„Български възход“ също бяха диалогични. „Възраждане“ не са онази крайна националистическа партия, те повече клонят към патриотичната част, ако емоцията понякога не им надделее“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени