Connect with us

Импийчмънт

Тя разкри всичко: Румен Радев ще се яви на местните избори! Партията му вече изгражда структури

Published

on

Не очаквайте президентът да играе политически на предсрочните парламентарни избори. Защото наистина, първо времето е малко, и второ, той се надява на същата неспособност в следващото Народно събрание на партиите да сформират власт и той да продължи да управлява служебно.

Това заяви по Нова нюз политологът Цветанка Андреева.

„Според мен той ще готви политическия си проект за наесен, когато са местните избори и там вече би бил стратегически целенасочен да изгражда местни структури, да има партия, която ще се развива, а не проекти тип еднодневки. Проекти, които до голяма степен го изневеряват, проекти, които той не може да контролира. Така че не очаквайте да го видите сега“, каза още тя.

Иначе имам основание да смятам, че ще конструира правителство след изборите на 2 април. Политически кабинет безспорно би бил най-здравата формула, когато се носи ясна политическа отговорност.

Имам предвид, ако се конструира да е ясно с каква ориентация е или ако постигнем коалиция, която обаче изглежда все по-невъзможна и отдалечаваща между ГЕРБ и новия либерален съюз „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Имаме вариант, при който се говори и за коалиция на стари партии, допълни Андреева.

Възможно също коалиция между ГЕРБ и БСП, която донякъде чисто количествено изглежда стабилна, но чисто идеологически не знам обаче дали тя съществува. За нея се говори, но дали може да се осъществи.

Според мен обаче правителство ще има, дали ще е програ,мно дали ще експертно, но до местните избори парламентът ще влезе в ролята си, каза още Цветанка Андреева.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени