Connect with us

Гербери

Ами сега, ДееБъ!? ГЕРБ постави ултиматум „Кирил и Асен“ на Христо Иванов

Published

on

ГЕРБ няма да приеме правителство с министри Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви депутатът Даниел Митов от ГЕРБ в кулоарите на парламента по повод третия мандат.

Декларация между партиите за третия мандат, предложена за гласуване, е несериозна, смята Митов.

Вчера лидерите на ГЕРБ и „Демократична България“ се разбраха за петте приоритета, около които трябва да се обединят партиите за третия мандат. А именно влизането на страната в еврозоната и Шенген, задвижване на ПВУ, модернизация на армията и съдебната реформа. Евентуалното правителство ще бъде „техническо“ и ще стъпи на декларация, подобна на тази на „Продължаваме промяната“, обясни Иванов вчера. Този вариант обаче е несериозен според Митов.

Хубаво е да започнем да работим по правилата на парламентарната демокрация, такива, каквито ги познаваме и по механизмите, по които се поемат сериозни ангажименти. А именно: лидерски разговор, уточняват се приоритетите и те биват или не биват подкрепени от парламента, но когато има лидерски разговор е нормално и парламентарните групи да застанат зад разписаните ангажименти, обясни Митов. И той повтори тезата на Иванов, че не става въпрос за коалиции, а за конкретни задачи.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени