Connect with us

Парламент

Голям скандал! Депутат на ГЕРБ аха да напляска Асен Василев, Кокорчо се скри! „Възраждане“ също дойдоха

Published

on

Малко преди „Промяната“ да дадат трибунка за затварянето на въглищните ни централи, Жечо Станков и Асен Василев влязоха в парламентарна схватка кой е поел ангажимент за затварянето им.

Василев започна да се оправдава пред стаята на партията, но срещна острия отпор на Станков. „От 2022 трябва да намаляваме с 10% капацитета на тези централи. 250 дни е работил ТЕЦ 2 на пълна мощност, тази година трябва да работи само 50 дни“, сметна Станков. От три централи в Маришкия басейн ще бъдат затворени 2024 г., продължи той.

А Асен Василев започна да дърпа документа, на който Станков се позоваваше. Ето, в анекса на Плана го пише, не дърпайте документа, ядоса се депутатът на ГЕРБ. А Василев обясни, че просто искал да го види.

Спрете да лъжете, настоя бившият вицепремиер.

Щом трябва да има предоговаряне, означава, че има ангажимент, отговори му обаче Станков.

А Теменужка Василева се опита да пробие кордона от журналисти, за да се включи, показвайки отговор от настоящия енергиен министър. Еднолично решение на министър Асен Василев е закриването на централите, обади се тя, но така и не успя да пробие и да стигне до двамата спорещи.

Към скандала се присъединиха за кратко и депутати от „Възраждане“, които също скочиха срещу затварянето на централи, обвинявайки „Промяната“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени