Connect with us

Нюзрум

Карадайъ не спомена имената на Киро и Асен, но направо им изби зъбките на двамата

Published

on

При липсата на диалог няма как да има правителство. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на Куртулуш Байрам в Брезница, съобщиха от партийния пресцентър.

При наличието на толкова много кризи ние възпроизвеждаме политическата. А без да решим политическата криза, няма как да преодолеем останалите, каза Карадайъ. Той благодари на хората, че са гласували на последните 4 парламентарни вота и подчерта, че народът възпроизвежда сходна структура на Народното събрание.

Първите две партии не са достатъчни, за да има правителство. Най малко 3-4 партии трябва да се съберат, за да направят коалиция. Но каква коалиция може да има без диалог, риторично попита лидерът на Движението.

Без диалог няма как да вървим напред. Сега никой с никого не си говори, всеки се опитва да налага собствените си виждания. Ние призоваваме за диалог, а те се опитват да налагат прищевките си, каза Карадайъ. И припомни, че от 2016 г. ДПС призовава за връщане на нормалността в политиката, а в основата на нормалността е диалогът.

Без диалог и нормалност няма да има политическа стабилност. Те не се опитват да правят правителство, сега – при тези кризи, България има най-голяма нужда от кабинет. Войната допълнително усложнява тежестта на кризите, а ние изкуствено поддържаме политическата. На хоризонта пак се виждат избори, прогнозира той.

Докато не се научат да говорят по между си, няма как да се състави правителство, заяви председателят на ДПС. И призова: „Ако сме имали някакви пропуски на последните избори, да ги изгладим и на предстоящите избори да спечелим минимум 40 народни представители.“.

Мустафа Карадайъ предаде на множеството специалните поздрави за Куртулуш Байрам от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

През онези мрачни години, когато потъпкваха честта и достойнството ни, ние платихме цената на разделението. Когато някой си мислеше, че може да ни вземе името, той не знаеше какво означава името за нас. С Езана е извезано името в нашите души. И ако някой се опитва да ни вземе името, това означава да ни вземе душата, заяви Карадайъ.

Ние си взехме и поуките от тогавашното разделение, защото платихме много висока цена. Но видяхме, че когато сме заедно сме силни и можем да преборим дори и онзи тоталитарен комунистически режим. Направихме го заедно. И така продължаваме заедно вече 33 години. Защото има една партия, която ни обединява и това е ДПС, подчерта Мустафа Карадайъ.

Най-четени