Connect with us

Нюзрум

Кандидът-премиерът на ГЕРБ с първи думи след 30-минутна среща с Радев: Страхувам се

Published

on

Ще разговаряме с всички. Вратите ни са отворени. Ще се опитаме да намерим общи допирни точки. Това заяви Габровски в изявления след връчването на мандата на ГЕРБ-СДС.

Експертен кабинет, след разговори с всички партии. Това е концепцията на проф. Николай Габровски, когото ГЕРБ номинира ха за министър-председател.

Повече от половин час проф. Николай Габровски, Десислава Атанасова и Томислав Дончев обсъждаха с президента Румен Радев възможността да реализират първия мандат за съставяне на правителство.

Професорът тка и не каза от кого точно е получил поканата за премиерския пост. „През последните години съм получавал много покани, както да работя в чужбина, така и да вляза в политиката. Винаги съм отказвал. Страхувам се, че в момента България е на кръстопът на твърде много кризи – на социална, на икономическа, енергийна, виждаме и сериозен мигрантски натиск. Една от водещите причини за това е политическата. Знаете колко избори имаше. Това трябва да спре по някакъв начин. Надявам се, че аз като личност, която е консенсус на, професионална, еднакво отдалечена от всички партии, имаща диалог с всички партии, ще даде възможност за нов тон в политилата“, обясни той включването си.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени