Connect with us

(О)позиция

Вместо да използва позора на ПП, за да си върне избиратели, ДеБе ходи с парцала зад Кирил и Асен

Published

on

Дори и незапознат със схемаджийството човек, когато разгледа сайтовете на Gemcorp и IP3, разбира, че става дума за класическа измамна схема, която ПП са се опитали да спретнат за краткото време, което управляваха. Завъртане на едни милиарди от държавата, инвеститора (?!), Европейския съюз и пр.

Това пише журналистката Калина Андролова в профила си във Фейсбук. Ето какво още пише тя за мътните сделки на бившата власт:

Планове и обещания, уж дадени от някой, се предлагат на други, за да се получат пари от трети. След което всичко се проваля или видоизменя „мъничко“, заради особени обстоятелства, или се компенсира с друга схема, и така до края на света. Наистина се чудя как може да има някакви хора, които да считат тези откровени производители на мистификации за възможни политици, и недай Боже носители на власт.

Моля ви, вземете се в ръце, употребявайте ума си! Четете повече. Не може едно масово заблуждение да продължава да затрива държавата. ДБ е хубаво да се отстранят навреме, но виждам, че не разбират тази необходимост.

Advertisement

Вместо да използват пълния позор на ПП, за да „поканят“ техните избиратели, ръководството на ДБ продължава да ходи с парцала зад Кирил и Асен и наведено да бърше преработената харвардска глупост: всяка девиантна грешка на ПП се представя за демократско великотворчество на много умни млади хора, а всяка финансова схема – за спасяване на държавата от миналото й. Натрапчивите неврози в избирателите са трудни за лечение, затова трябва да се внимава и с глупостите.

Не е далеч времето, когато за „култовите“ момчета, ще се говори като за пустинни скакалци, опустошителни вредители за държавата ни. Всеки такъв скакалец може да изяде за ден толкова храна, колкото е теглото му. А нашите останаха на власт шест месеца… Всички здрави сили в държавата трябва да се обединят независимо от различията си, защото нещата са се повдигнали на пръсти на ръба на пропастта.

Опцията за страната ни е кастриращо жестока. Проблемът е, че ПП са се опаковали като „новото бъдеще“ и се продават като „умните“ и „честните“. Това да си приписват добродетелност и почтеност е типично за мошениците. Те това продават, своята, пази Боже, „честност“.

През 20-те години на миналия век знаменитият измамник Артър Фъргюсън успява да продаде на неориентирани американски туристи площада Трафалгар, Бъкингамския дворец и Биг Бен. Нещо подобно се случва и с българските избиратели напоследък. Продават им въздух, прибират милиони, но искат да приберат милиарди, затова са още тук. И ще скачат по жълтите павета докрай.

Явно, че много хора се нуждаят от упражнения с постоянно нарастваща трудност, за да започнат да усещат, че нещо не е наред с променкаджиите. Вярно е, че мозъците се променят от интернета и телевизията, но въпросът е в каква посока. Има книги изписани по темата, например „Застрашени умове“… Медиите реорганизират умовете…

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени