Connect with us

Нюзрум

Мислиха, милсиха и го измислиха в ефир: Без някой да целуне ръка на ГЕРБ, няма как да стане

Published

on

Шансовете да имаме правителство са малки. Според политолога Любомир Стефанов те са едноцифрени, а социологът Юлий Павлов залага на 10-15% за третия мандат, пише Epicenter.bg

„Продължава необяснимата позиция на ПП да не искат да разговарят с останалите политически сили. Преди изборите смятах, че вероятността за съставяне на кабинет е 10-15%. Последната седмица след анексията на 4-те области в Украйна, реших, че въшнополитическата ситуация повишава шансовете до към 30%.

В нощта на изборите ПП заявиха, че няма да разговарят и шансовете отново са 10-15%. Но са се случвали и по-малко вероятни събития“, коментира Павлов пред NOVA NEWS.

По думите му аритметично е възможно мнозинство. „Никакво правителство не може да бъде създадено без подкрепата на поне една от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Коя е приемливата подкрепа? „Възраждане“ е неприемливо поради външнополитически причини, ДПС – пък от нашето обществено мнение.

Правителство без подкрепата на ГЕРБ не може да има. Червените линии прераснаха в червени зидове по време на кампанията, преди да се мине през още едни избори ще е много трудно постижимо съставяне на правителство. Трябва да има чисто експертно, програмно правителство“, смята социологът.

От своя страна Стефанов посочи, че е изключително контрапродуктивно политиците да си говорят чрез медиите. „Това биполярно разстройство води до трудности в комуникацията. Оставам оптимист, че ще бъде направено усилие да се състави кабинет. Приемането на ускорен план за приемането ни в Еврозоната ще изиграе голяма роля.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени