Connect with us

Fake Harvard

Насти съвсем се побърка след селфито с шкембето: Бойко си спря мача и насили Вежди Рашидов

Published

on

За мен истинският председател на Народното събрание е Бойко Борисов, той спира мача, вдига телефона. Вежди Рашидов е символ на прехода. Той самият не иска да е председател, беше насилен да приеме поста, виждаме че му е трудно и не може да води заседанията.

Това заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ по повод тридневното избиране на председател на 48-ото Народно събрание. 

Той посочи, че от ПП са били диалогични по време на избора на председател, а единствената изненада е било държанието на БСП и това, че лидерката Корнелия Нинова представи номинацията на Вежди Рашидов.

Добре е обаче, че работата се отпуши и парламентът заработи. Изборът на председател е много знаков избор, обикновено зад него има мнозинство, което гледа в една посока, изключваме „Български възход“, които бяха за цвят, защото другите партии си имат мнозинство, тях ги обединява и искането за хартиена бюлетина“, каза Ананиев. 

„Ние искаме от машинно гласуване да стане електронно, гледаме напред, не назад към хартиените бюлетини“, допълни още той като подчерта, че „Промяната“ са твърдо против връщането на хартиената бюлетина. 

ГЕРБ ще поемат ли отговорността да съставят кабинет, още чакам левче да падне бензинът, както обеща Борисов, зареждам през ден-два. Във всички градове, в които управлява ГЕРБ, сега се теглят огромни заеми, каза още Ананиев. Нека Борисов поеме отговорност и да бъде съставено правителство още с първия мандат, подкани още депутатът. 

ГЕРБ говорят едно, вършат друго, смята Ананиев. По думите му е много важно след като Борисов е казал, че знае и може как да управлява, да го направи. 

БСП могат да ги съдят единствено техните избиратели. Ако са ги подкрепили, за да гласуват с ГЕРБ и ДПС, ок, но за мен е важно когато се занимаваш с политика, да се придържаш към принципите си. Не виждам как можем да разговаряме с тях, ако те са избрали да подкрепят ГЕРБ и ДПС, коментира още депутатът от „Промяната“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени