Connect with us

Парламент

Комунистиеско чедо от ДеБъ изуми! Защо да няма в листите БКП-прокурори като генерал Гном!?

Published

on

Иво Мирчев от ДеБъ взриви ефира с невиждана идиотия рано сутринта, която потресе България. Според сина на бившия шеф на БКП в село Крушари, в листите можело да има екс-ченгета от ДС и прокурори от БКП като аверът му Атанас Атанасов, но не и офицери от разузнаването след 1990 година: Нужна е тежка реформа в службите, включително “лустрация”. Водачът на листите на “Демократична България” във 2-и МИР Бургас и в 18-и МИР Разград  уточни, че не става дума за лустрация за зависимост от тоталитарните български служби, а за офицери, които може да са били пробити от чужди разузнавания след 1990 г.

“Резки промени обаче не трябва да се правят и в следващото Народно събрание трябва да изготвим конкретен законопроект и методи как да се извърши такава проверка за зависимост”, каза Мирчев. Той напомни, че на закрито заседание на Народното събрание след нахлуването на Русия в Украйна депутатите са чули от нашите служби абсурдни неща на фона на това, което се случи в действителност.

По думите му, нашите евроатлантически партньори са готови да ни помогнат, но когато една служба е пробита, тя получава ограничена информация от партньорските служби.

Най-четени